Goda nyheter

“The time has come,” he said. “The kingdom of God has come near. Repent and believe the good news!”

Mark: 1:15

Vad finns det egentligen att glädjas åt i här i världen? Livet är kort, tufft och kan ta slut när som helst. För de flesta finns det förstås glädjeämnen, stora och små. Men vad spelar allt för roll egentligen?

En dag när jag gick en promenad bestämde jag mig för att bli kristen. Jag gick en promenad, och under promenaden sa jag för mig själv: Nu är jag kristen. Jag öppnar mitt hjärta för gud. För mig var det ett erkännande av vem jag är som svensk, uppväxt i ett kristet samhälle utan någon större tro men med ramarna kvar.

När jag kom hem bestämde jag mig för att läsa nya testamentet. Jag var förväntansfull – tänk om något skulle hända mig? Först var det mest en rofylld kvällsläsning. Men berättelsen om Jesus och korset dröjde kvar hos mig.

Som liten var jag fascinerad av grekisk mytologi. Där fanns många hjältar och gudar. Gudarna var mäktiga hjältar som gjorde hjältedåd. Men Jesus föddes i ett stall, tvättade sina lärjungars fötter, var rädd och dog på ett kors för våra synder.

Det var som att berättelsen var för stor, jag kunde liksom inte ta in det.

Så kom det här med uppståndelsen. Jesus dog men levde igen, och det gick upp för mig att detta gäller alla som tror. Jag har själv barn – kommer jag få återse dom om jag dör? Jag trodde inte fullt ut på det men bara möjligheten att kunna tro på det kändes fantastisk.

När man tror på Jesus dör ens gamla jag som Jesus dog på korset, och man återuppstår som en ny människa och får den helige ande som gåva. Man får ett nytt hjärta och hjälp att inte bara motstå synd, utan att älska det goda och inte bry sig om det dåliga. Detta lärde jag mig från Ray Comfort på Living Waters och hans många möten med människor som finns på YouTube:

Jag har aldrig varit någon överdriven syndare, men jesus krav på trohet var ganska tuffa för mig. Att ens titta lustfyllt på en annan kvinna eller tänka lustfyllda tankar är att vara otrogen. Det kan kännas omöjligt att uppnå det, men för mig har det blivit verklighet. Inte genom min egen förtjänst förstås, men gud har förändrat mig.

På så vis vet jag att det som står i bibeln är sant – mitt liv är förändrat i grunden. Utifrån sett ser det nog ut som förut, men inifrån är det fundamentalt ändrat.

Det finns en gud som har skapat hela universum. Han är rättvis och kommer straffa och belöna. Han bryr sig om mig och vill dela skapelsen med mig.

Tänk om det som hänt mig kan hända dig? Omvänd dig och tro på de goda nyheterna.

5 svar på ”Goda nyheter”

  1. Erik, du och jag har ju gått på samma konfirmationsläger. Hur ser du på den erfarenheten i det här sammanhanget?

  2. Kul Erik. Jag tänker kanske att nåd – alltså känslan av att vara befriad, förlåten och inte behöva tänka på synd – är det största för mig. Det, och upplevelsen av att umgås med Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.