Rapport från bubblan

Mitt bloggande har alltid drivits av sökande efter svar på frågor. Vad händer i världen, och vad är rätt sätt att organisera världen?

Jag började min resa på kursen Vetenskapsfilosofi på Linköpings Universitet. Där fick jag en introduktionskurs i filosofi och en aning om vad t ex Popper står för. Jag lärde mig att allt går att utmana med en logisk argumentation.

Beväpnad med denna insikt började jag blogga om politik och kritisera medier. Parallellt med detta gick jag in i Folkpartiet eftersom jag såg politiken som det rimliga sättet att påverka världen.

Efterhand lärde jag mig att partipolitik och fritt tänkande inte hängde ihop. Efter många långa år lämnade jag partivärlden.

Detta hängde samman med att jag börjat lyssna på Radio Bubb.la. Martin och Boris pekade på allt som var fel med Folkpartiet på ett sätt som gjorde det olidligt att vara kvar.

Mitt intresse för Bubb.la-projektet växte och jag började lyssna på alla avsnitt av radion. När möjligheten fanns att stödja projektet tog jag direkt steget och blev premiummänniska, dvs finansiär.

Med detta kom medlemskap i bubb.la premium-gruppen på Facebook. Där lärde jag mig att jag inte är ensam. Det finns fler som tänker som jag.

Trots stort nätverk fysiskt och i sociala medier har jag inte fått den känslan tidigare.

Bubb.la och Radio Bubb.la är min primära nyhetskanal idag. Jag har frigjort mig från den kvävande konsesusbubbla som Sverige är. Har man etablerade medier som nyhetskanal kommer man aldrig ur den, med en stark känsla av utanförskap som följd.

Bubb.la förespråkar små stater som bygger på social gemenskap. Man behöver inte ha en plan för hela världen och det ska man inte ha heller. Det går nämligen inte.

När man släpper den tanken slipper man “Weltschmerz”, dvs ångesten över sin egen otillräcklighet. Du räcker till för din stad, din familj och dina vänner.

För mig har detta lätt till ett starkt välbefinnande. Jag är en del av en gemenskap och jag tror på något som många andra tror på.

En följd av detta är att jag har slutat skriva. Jag har inte samma energi längre när jag inte är konstant arg. Hursomhelst saknar jag skrivandet och känner ett behov av att dela med mig av mina tankar.

Jag inspireras starkt av bloggare som fnordspotting och Motpol och vill hitta tillbaka till skrivandet.

Så jag hoppas kunna blogga mer framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.