Ignoreras terrorismen så växer den

Igår drabbades Europa av ännu ett jihadistiskt dåd, denna gång mot en kristna i en kyrka. Det är länge sedan Europa drabbades av förföljelse av kristna. Men tittar man på Europas judar har de sedan länge skyddat sina religiösa platser med vakter för att undvika attacker.

I mellanöstern har pogromer mot kristna pågått under lång tid, och de kristna är närmast utrotade i kristendomens vagga. Daniel Thompson skriver på Catholic Herald: A priest is slaughtered at Mass in rural France. This is what life is like for Christians in the Middle East

Gatestone Institute har haft månatliga samanställningar av muslimsk förföljelse av kristna, här senast från i mars.

Jag tänker återigen på Netanyahus uttalande från 2014 då han förutspådde att terrorismen skulle komma till Frankrike, om den sågs som framgångsrik i Israel.

Väst har fullständigt blundat för slakten av kristna i Mellanöstern. Man har ryckt på axlarna åt judarnas situation i Europa. Självklart flyttar terroristerna fram sina positioner.

Douglas Murray har i the spectator en rätt kul sarkastisk krönika om terrorism i Europa: Terror is the new normal for Germany and France. Han pekar på etablissemangets bristande förmåga i att namnge fenomenet som drabbar oss – islamism eller muslimsk extremism.

Daniel Pipes har spekulerat om jihadismen i Europa och dess troliga följder. Det som han ser som mest sannolikt är att Europa reser sig mot islamismen, genom att välja populistiska ledare som t ex Marine Le Pen. Den elit som inte klarar av att möta hotet byts ut mot en annan.

Den personliga risken för terror är väldigt låg. Staterna runtom i Europa anpassar sig, och som jag tidigare skrivit finns utmärkta exempel att studera i Israel. Deras kamp är vår kamp, vilket säkert svider för Europas elit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.