Sverige borde lära av Israel

Efter terrordåden i Belgien är det dags att ta en titt på Sverige:

  • Vi har näst flest jihadist-resenärer i EU efter Belgien.
  • Islamismens infrastruktur är på plats, och deras försvarare jobbar oförtrutet på. Johan Lundberg har beskrivit hur de jobbar och deras ideologiska drivkrafter i Ljusets fiender.
  • Migrationspolitiken har skapat en utmärkt grogrund för ökad radikalisering genom det massiva utanförskap den skapar. De stora partierna är överens om att detta ska bestå.
  • Polisen är försvagad och har dålig beredskap för terrorism, och tvivlar själva på sin förmåga.
  • De svenska politikerna är självgoda och ägnar sig hellre åt att peka finger åt andra, som t ex Peter Eriksson
Vill Sverige skydda sig finns det ett utmärkt exempel i Israel. Israel är ett öppet samhälle under konstant terrorhot. Där har terroristerna inte längre möjlighet att utföra terrordåd, det bästa de kan göra är att knivhugga eller köra på folk med bilar.
I Times of Israel omskrivs hoten mot Europa och jämförs med Israel:

“The threat we are facing in Europe is about the same as what Israel faces,” said Olivier Guitta, the managing director of GlobalStrat, an international security consultancy. “We have entered an era in which we are going to have to change our way of life and take security very seriously.”

Om svenska politiker ville skulle de kunna bygga upp relationerna med Israel. Vi behöver nämligen deras hjälp. Idag är det, som på så många områden, tvärt emot.

Svenska staten finansierar terrorns försvarare både i Sverige och i Israel. I Sverige är det islamismens vänner, i Palestina är det Fatah som avlönar palestinska terrorister.

Det är möjligt att minska riskerna för terror mot Sverige. Men fortsätter det som det gör idag kommer vi sannolikt drabbas igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.