Intellektuell kamp mot islamism krävs

Terror har drabbat oss igen. Den här gången var det i Frankrike, i morgon kan det vara någon annanstans i väst. Jihadisterna vill riva ned allt som inte är rätt enligt deras uppfattning.

Expressens ledarsida skriver bra om vad som behöver göras. Även Adam Cwejman skriver bra.

Solidariteten är stark med Frankrike, vilket är positivt. Men om det ska bli någon förändring måste förhållningssättet mot jihadism och islamism ändras. Det handlar om två saker.

Sannolikt kommer Sverige att drabbas. Svenskar är väl representerade hos IS, och jihadismens apologeter har ett mycket starkt fäste i Sverige.

Ljusets Fiender har Johan Lundberg gått igenom vilka de är och hur de jobbar. Rashid Musa, Mattias Gardell, SUM m fl jobbar vidare i högönsklig välmåga. De är väfinansierade av skattemedel och med klippkort till akademi, kultursidor och radioprogram.

Jihadismen eller islamismen är en legitim strömning av islam. ISIS, Al-qaida m fl agerar enligt en rimlig tolkning av religösa skrifter som finns inom islam.

Om terrorn ska kunna övervinnas måste den religiösa debatten om islam ta fart. Man kan bomba IS till världens ände, men de kommer igen om de inte besegrats intellektuellt och moraliskt.

Sam Harris och Majid Nawaz har släppt en bok om detta ämne: Islam and the Future of Tolerance. På australiensisk TV intervjuas de om detta projekt.

Sam Harris och Maajid Nawaz har ett viktigt budskap som är aktuellt nu och kommer vara under vår livstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.