Skatteåterbäring: Staten ger tillbaka våra pengar

Igår skrev centerns kommunalråd i Linköping något briljant på twitter:

Oerhört viktigt inlägg av Demirok, och det ska sägas att det är ganska sällan svenska politiker snuddar vid detta perspektiv. Det som finansierar staten är våra löner, och dessa pengar samlas in med tvång. Och nu delas de ut som en allmosa.

Vi svenskar lever våra liv genom staten. Enligt ekonomifakta går 45% av våra intäkter till skatt. Vare sig vi vill eller inte.

Correns ledarsida spann vidare på Demiroks tweet idag: Kidnappad Robin Hood

Robin Hood är bekant i politiska sammanhang. Kidnappad av vänstern, får han agera hjälten som tar från de rika och ger till de fattiga. Pilbågeskytten från Sherwoodskogen har blivit en modern symbol för utjämningspolitik. Det är en bild som förvrängts till en egentlig motsats av vad legenden står för. Det finns många varianter av historien om Robin Hood, men alla inkluderar en fredlös man som satte sig upp mot staten och myndigheternas bestämmelser och maktmissbruk, under vilkas förtryck folket led och svalt.

Hur vänstern lyckades beröva Robin Hood hans innersta väsen, och göra hans kamp till sin, är visserligen imponerande men väldigt fräckt. Hood stod förvisso på de fattigas sida, men de utgjordes av folket. Mot en rik stat som drev in mer och mer skatter. Kunde man inte betala sin skatt, kastades man från hus och hem – eller i finkan. Den arme broder Tuck fick till och med se kyrkans fattigbössa länsad av statens långa arm innan han själv fängslades, om vi nu ska ta oss tillbaka till Disneyversionen. 

På samma sätt som Robin Hood har korrumperats av vänstern har staten förskönats. Svenskens bild av staten är den milda Broder Tuck när det i verkligheten handlar om Prins John.

Robin Hood har mycket att ge i Sverige. Hans perspektiv kan hjälpa oss att se statens innersta väsen – tvånget. Och vi får aldrig glömma vilka det är som finansierar statens allmosor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.