Svensk asylpolitik sedd utifrån

BBC har ett reportage om den svenska migrationspolitiken: Sweden welcomes Syrian refugees, and their families. Detta reportage följs upp med inslaget Can Sweden cope with an influx of Syrian asylum seekers?

BBC-reportern verkar förundrad när han berättar om den svenska asylpolitiken. Och visst är det häpnadsväckande – normalfallet är att alla syrier som kommer till Sverige rätt att bli permanenta medborgare enligt migrationsverket. De har därefter rätt att ta hit sina närstående.

Det enda som begränsar mängden asylmigranter är att de saknar lagliga vägar att ta sig hit. De är hänvisade till människosmuggling.

Det finns 22 miljoner medborgare i Syrien enligt wikipedia. Men att ens prata om att Sverige ska ta emot en viss mängd asylmigranter är kontroversiell i Sverige.

Det är svårt att få jobb i Sverige, och vi är bland de sämsta länderna på integration. Ändå ligger vi i världstoppen när det gäller att ta emot asylmigranter.

Regeringen Reinfeldt är konservativ i det mesta, men när det kommer till asylpolitiken är man oerhört radikal. Den svenska asylpolitiken är internationellt sett extrem.

Kan Sverige hantera mängden invandrare? För en utomstående betraktare är frågan relevant. Men inte för det svenska politiska etablissemanget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.