Säkerhetspolitik underminerar regeringens förtroende

Jag har i grund och botten ett gott förtroende för vår regering. De flesta frågor hanteras på ett statsmannamässigt sätt. Men i vissa fundamentala frågor beter sig regeringen Reinfeldt arrogant och ansvarslöst.

Asylprocessens är inte rättssäker. En överväldigande majoritet av de asylsökande har inga identitetshandlingar, men tillåts ändå bli medborgare efter en summarisk undersökning.

För en brottsling är detta perfekt – bara att kasta passet och ljuga ihop den historia som ger medborgarskap för tillfället. Vi vet inte vilka som blir medborgare i Sverige. Det är en säkerhetsrisk, och underminerar asylrätten. Se tidigare inlägg i ämnet.

Den största osäkerheten är givetvis vårt försvar. Regeringens vettlösa agerande riskerar stabiliteten i Östersjöregionen, som Stefan Olsson från Frivärld skrev i UNT. Moderaterna slaktar metodiskt försvaret, med småpartiernas goda minne.

Ryssland genomförde i påskas en historisk provokation, ytterst allvarlig. Sverige svarar med att lägga ned marinen.

Förtroendet för regeringen Reinfeldt undermineras när man på ett så ansvarslöst sätt hanterar grundläggande säkerhetspolitiska frågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.