Pophöger på Parisbesök

Bloggförfattaren i Marais, Paris judiska kvarter

De senaste dagarna har jag spenderat i Paris tillsammans med min familj. Vi var en del i Marais, en väldigt trevlig del av Paris. Förra gången jag var i Paris fick jag veta att det var väldigt trevligt där, och att det var gay-kvarteren i Paris. Denna gång fick jag även klart för mig att det var de judiska kvarteren – hur trevligt som helst!

Det fanns flera judiska butiker, bland annat ett som sålde falafel. Kön ringlade lång. Och även flera judiska boklådor där jag passade på att ta en bild.

Antisemitiska hatbrott har skjutit i höjden i Frankrike sedan dåden i Toulouse. Men i Marais verkar det judiska fortfarande leva och frodas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.