Musiktips: Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave är en av mina favoritartister sen jag var liten. På gymnasiet fick jag låna The Boatman’s Call av en klasskompis och den fastnade direkt. Den har sedan dess varit en av mina favoritskivor, kanske min absoluta favorit.

Något som har besvärat mig lite är att jag inte har gillat hans andra skivor så mycket. Det är svårt att kalla sig ett fan när man älskar sönder en skiva och inte ens har lyssnat på de flesta andra.

Därför har jag gjort en musikalisk resa via Spotify och faktiskt plöjt igenom hela Nick Caves diskografi.  Man får sila lite med Nick Cave eftersom ganska många låtar består av ett monotont mässande över ett lika monotont komp. Men det finns rejäla guldkorn.

När jag lyssnar på skivor brukar jag börja med att hitta någon favoritlåt som jag gärna lyssnar på flera gånger. På så sätt får jag en ingång, vilket sedan gör att jag kan ta till mig hela skivan. Jag hoppas på att hitta någon skiva som jag kan älska lika mycket som “The Boatman’s Call”.

Det finns säkert fler läsare av denna blogg som gillar Nick Cave och vill upptäcka hans tidiga repertoir. Därför tänkte jag dela med mig av min spotifylista med det bästa från Nick Cave’s 80-tal.

Varsågoda.

PS: Ni känner väl till att Nick Caves nya skiva är släppt? Finns dock ej på Spotify! Den som väntar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.