Dubbla budskap från palestinska myndigheten om terrorlöner

Palestinian Media Watch skriver intressant om palestinska löner till terrorister

Palestinian Media Watch has seen statements by both the British and Norwegian governments defending their payments to the Palestinian Authority’s general budget for salaries. These statements came in response to two PMW reports documenting that thousands of imprisoned terrorists are among the recipients of PA salaries. 

In their statements, both the British and Norwegian governments say that the PA has informed them that the PA does not pay “salaries” to terrorists in Israeli prisons, but social “assistance” payments to the prisoners’ families. […]

PMW has repeatedly rejected this claim and documented that the payments are indeed salaries not correlated to need but given as a reward for the prisoners’ terror acts, which the PA sees as actions worthy of “esteem.”

Palestinska myndigheten säger alltså en sak till europeiska biståndsgivare (på engelska) och en sak till sina lokala bas (på arabiska). Från PMW:

“[Minister of Prisoners’ Affairs Issa] Karake denies rumors about changing salaries (Arabic: rawatib) into social assistance (Arabic: i’anat ijtima’iya)… He noted that the government headed by Salam Fayyad considers the prisoners’ cause central, and has authorized regulations to support and protect them out of esteem for their sacrifice and struggle.”
[WAFA (the official Palestinian Authority news agency), Dec. 27, 2012]

Men terroristerna får inte bara lön när de är i fängelset – utbetalningarna fortsätter även när fångarna är frigivna. 4000 frisläppta fångar är idag på lönelistan.

Palestinian terrorist prisoners who served more than five years in prison remain on PA’s payroll even after being released. 4,000 released prisoners who were imprisoned for terrorism or other security offenses, now receive “permanent” “full monthly salaries”, even though many are “in the prime of their lives and could get a job and work.”

Om en palestinier attackerar och dödar oskyldiga civila i Israel får han en försörjning för många år framöver, och hjältestatus i det palestinska samhället.

Var och en kan själva dra slutsatser kring vad detta innebär för terrorismen i det palestinska samhället.

Lönerna till terrorister har nyligen höjts, som jag tidigare skrivit om. Och som tidigare gäller att Sverige är en stor biståndsgivare till palestinska myndigheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.