Dirawi: Men min kompis är judinna

Idag har Gina Dirawi än en gång fått förklara varför hon tipsade om Lasse Wilhelmssons bok på sin blogg i SvD: Schlagerduo talar ut om rasism

Den stora frågan är ”Varför?”. Hon upprepar gång på gång att hon inte har någon ”hemlig antisemitisk agenda” och att det faktiskt gått två och ett halvt år mellan inläggen. […]
När folk säger att jag hatar judar så tänker jag att Sarah Dawn Finer är judinna och hon är som min syster.

Anders Engström på Dibbuk skriver:

Ja, säga vad man vill om Dirawis utfall, men särskilt “hemliga” är de ju faktiskt inte. Tvärtom. Hon är en tämligen offentlig person och hennes blogg, instagram och twitter är synnerligen effektiva kanaler för att sprida budskapet. Det ju just därför reaktionerna blivit så starka. 

Det är än mer bekymmersamt att hon försvarar sig med att hela två och ett halvt år passerat mellan incidenterna. Som om det vore en bedrift. Många lyckas gå ett helt liv utan att sprida antisemitisk smörja, men Gina Dirawi vill få en guldstjärna för att ha lyckats hålla igen i två och ett halvt år! 

Jag vet inte heller om det hela blir så mycket bättre när Dirawi slutligen försöker släta över det hela med att hon minsann gillar Sarah Dawn Finer, och hon är ju judinna. 

Man kan fråga sig hur länge cheferna på SVT låter Gina Dirawi hållas som programledare. Istället för att gång på gång tvingas ta avstånd från henne, vore det om inte annat lättare att helt enkelt ge uppdraget till någon annan. Någon som inte har lika mycket otur när hon tänker på judar.

Tidigare intressanta inlägg som jag missat är Fredrik Virtanens kritik: Farligt att inte säga ifrån, SVT

Väldigt anmärkningsvärt är också att Åsa Linderborg av alla människor har reagerat mot Wilhelmssons bok och menar att den kan röra sig om hets mot folkgrupp: Nu granskar vi skiten.

Dibbuk har en bra sammanfattning: Gina Dirawi – varken tillräckligt ung eller dum.
Eller bloggen Svart på vitt: Public service blinda fläck
Se även mina inlägg om Gina Dirawi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.