SVTs Gina Dirawi rekommenderar antisemitisk författare

Gina Dirawi, som går under smeknamnet Ana Gina, är en omtyckt programledare för bland annat Sveriges Television. Hon var i trubbel tidigare, något som bland annat Ulf Öfverberg skrev om: Melodifestivalens programledare måste ta avstånd från antisemitism

Men nu är det dags igen. På sin blogg rekommenderar Gina Dirawi en bok från författaren Lasse Wilhelmson

(Avslöjandet kom från början via Chris Dulny.)


Från Svt Kaliber:

Wilhelmson berättade bland annat att den ”sionistiska makteliten” på Wall Street bar skuld till att Hitler gav sig på judarna på 30-talet. På Mohamed Omars hemsida är han tydligare och säger att världsjudendomen förklarade krig mot Hitler. 

”Denna krigsförklaring innebar ju att judarna i Tyskland på goda grunder blev betraktade som presumtiva landsförrädare av Hitler.” 

En annan vanlig åsikt inom Mohamed Omars ”grupp” är alltså att judarna överdriver Förintelsen och till och med har diktat upp gaskamrarnas existens. Historiska fakta biter inte på Förintelseförnekare. Men vad är då syftet med ett förneka Förintelsen? Enligt idéhistoriken Henrik Bachner är det att göra antisemitismen mer rumsren. 

– Syftet med att förneka förintelsen är i huvudsak det att rehabilitera en antisemitisk världsbild och många gånger en nazistisk världsbild. Det som skapade problem för antisemitism och för nazism efter andra världskriget var att folkmordet på Europas judar under andra världskriget stigmatiserade den här typen av uppfattningar. Det var inte längre rumsrent och legitimt, säger Henrik Bachner.

Lasse Wilhelmson är en fullblodsantisemit, med förintelseförnekelse och hela klabbet. Se även Jonathan Leman.

Det verkar inte som att Gina Dirawi har tagit avstånd från antisemitism.

Är det OK att SVTs programledare för melodifestivalen rekommenderar en sådan författare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.