Integrationsfrågan avgör valet

Jag satt i helgen och konspirerade med goda vänner och pratade om nästa val. Vi kom fram till att vänstern är rökt i och med sossarnas vänsterbudget. Partivänstern inom s har blodvittring och kommer inte låta Stefan Löfven glida åt mitten.

Men Sd har vind i segeln och kryper nu upp emot 10%. Det kan bli ännu mer, och då kan alliansen se sig om i stjärnorna efter majoritetsregering.

Det är ganska enkelt att desarmera Sd och att i längden rädda den svenska öppna hållningen till invandring.

För det första, se till att vi vet vilka som invandrar. Styr upp migrationsverket. Lyssna på Per-Åke Fredriksson: Asylsystemets brister måste upp på den politiska agendan

Sen måste man också förklara hur det är tänkt med de många invandrarna med mycket låg kunskapsnivå. Hur ska de som inte ens kan läsa och skriva i vuxen ålder bli en del av det svenska samhället?

Moderaternas Kent Persson pratar om detta på Aftonbladet: M: Integrationen nästa stora valfråga. Det handlar enligt honom “att ge människor förutsättningar att komma in i vårt samhälle”.

Om man ska “ge dem förutsättningar”, innebär det då som Merit Wager frågade att först lära dem skriva på sitt eget språk och sedan på svenska? Det innebär enorma kostnader. Och det ger alla som ställer grupp mot grupp rejält med vatten på sin kvarn.

Jasenko Selimovic slår på DN Debatt ett slag för friheten att debattera integration: Rädsla för rasiststämpeln hindrar integrationsdebatt. Men det viktiga nu är att de som företräder integrationspolitiken nu förklarar hur den ska gå ihop.

Det blir uppenbart för fler och fler att det inte fungerar. Därför flockas de till Sd.

Den rödgröna röran kommer inte att vinna nästa val. Men om alliansen vill ha egen majoritet måste man ta tag i den heta potatisen integration och migration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.