Vilseleder Migro och Fores?

Först är det Peter Santesson på inslag.se som skriver: Varför gör de inte bara som Solna?

Södertäljes integrationsinsatser är ett fiasko, ett kapitalt misslyckande, menade Rola Brentlin i SVT Debatt i torsdags. Hennes insats hyllas i dag av DN […] 

Gör som i Solna, så fixar det sig. Hur gör de i Solna då? Frågar man deras stolta kommunpolitiker får man höra om samverkan och jobbfokus som ligger bakom det enastående utfallet. Men kan det möjligen finnas en till hemlig ingrediens i den dunderhonung som låter Solna fixa flyktingmottagandet medan Södertälje blir en flopp? Jo, det gör nog det. Och det är ingen högoddsare: storleken på mottagandet.

Rola Brentlin har skrivit på Migro om kritiken mot henne. Hon bemöter den dock inte.

Och Tino Sanandaji skriver på sin blogg Super-Economy: Free-Market Economies also struggle with unskilled immigration

They (Fores) like to claim that research has shown that Somali immigration to the U.S is successful”. Reading these myths many on the Swedish right have become convinced that the economic problems associated with immigration is entirely the fault of the Swedish model. […] 

Let’s look at the employment rate of three immigrant groups who have difficulties in the Swedish labor market with in other countries using the Database on Immigrants in OECD Countries. […]

Note that flexible labor markets result in less unemployment, but not necessarily high-income. In 2010 according to the Census, the Somali immigrants in the U.S who did have jobs on averaged earned around half the native wage. A tragically high 58%(!) of Somali families in the U.S live below the poverty line.

Fores has chosen to present this experience as an paradigm of success (“framgångsexempel”) for Sweden to follow. I am not sure the voters of the Center-party would share their vision of Sweden’s future if they were aware of the true facts.

Viktig kritik från Sanandaji och Santesson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.