LUF-ordförande: Stöd Linda Nordlund!

I Almedalen engagerade jag mig i ordförandestriden inom Liberala Ungdomsförbundet. Kampen står mellan Benny Lindholm, som har valberedningens stöd och Linda Nordlund som är motkandidat. Nu har jag bestämt mig, och mitt stöd går till Linda Nordlund.

Först och främst ett område där Linda behöver skärpa till sig – Israel. Hon har insikten om att Israel är en demokrati, som måste värnas och hon kallar sig israelvän. Men hon saknar insikten om grundorsaken till Israelkonflikten.

Jag och Linda hade en diskussion under Almedalsveckan, och jag märkte där att det var flera viktiga faktauppgifter som var okända för Linda. Här behövs skärpning!

Men så till det positiva:

  • Linda har ett mycket starkt internationellt engagemang. Hon är medveten om de grundläggande problem som FN har – diktaturernas makt över demokratierna.
  • Jag uppskattar Lindas svar i frågan om föräldraförsäkringen. Hon anser att den ska delas, men också att den ska kortas. Det är en ny vinkling på frågan. Föräldraförsäkringen bör begränsas och skatterna sänkas.
  • Hon trycker på de negativa friheterna före de positiva friheterna – liberal rättvisa före socialistisk.
  • Hon har John McCain som politisk förebild (!)
  • Linda är en mycket karismatisk person, och jag tror hon skulle bli en bra ledare för LUF
Linda intervjuas i nya numret av NU, och här är mitt åsiktstest med Linda.

UPPDATERING: Här är en intervju med båda LUF-kandidaterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.