Way Out West: Jonathan Richman

Min kompis Olle tipsade mig om Jonathan Richman när vi pluggade. Jag fattade inte riktigt grejen men började lyssna, och med tiden blev han en stor favorit. Och när jag fick veta att han skulle komma till Way Out West blev jag mycket glad.

Låten ovan heter “That summer feeling” och är en av mina favoritlåtar.

Låten nedan heter “You can’t talk to the dude” och är en klassiker om en tjej som har en dålig kille. Sättningen är också klassisk, endast trummor och gitarr.

 


Jonathan Richman gör mycket naiva, roliga låtar. Barnsliga utan att vara dåliga (Ett exempel är Rockin’ rockin leprechauns, om rockande vättar.)

Richman har spelat in skivor själv, men också med sin kompgrupp Modern Lovers. Jag har inte hört alla skivor, men alla jag har hört har varit bra. Ett tips är att börja med hans skiva “Vampire Girl“, så syns vi framför scenen i Slottsskogen i augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.