CUF: Banta staten

CUF Storstockholm gjorde under Almedalsveckan ett utspel: Banta staten!

En stor stat bör inte förväxlas med en stark stat. Vi i CUF tror på en stat som är stark, men begränsad. Den ska garantera oss våra fri- och rättigheter, men absolut inte styra våra liv. Staten ska garantera oss bl a sjukvård, skola och äldreomsorg, men inte blanda sig i våra privatliv eller diktera vår framtid. 

Människor är olika, och ska därför tillåtas fatta olika beslut, oavsett vad politiker tycker om dem. Därför ser vi negativt på när allt för normstyrda lagar inskaffas, när man helt enkelt inte tar hänsyn till individers olikheter och rätt att bestämma över sin egen kropp. 

Vi i CUF vill att du ska få mer makt över ditt liv. Du ska bestämma, inte staten. Därför vill vi banta bort alla onödiga och överflödiga lagar och regler som hindrar människor från att leva sitt liv efter sina egna ritningar. Många av dagens stora politiska problem, som bostadsbrist och arbetslöshet, skulle kunna lösas om vi hade en mindre stat, som inte hindrade bostäder från att byggas eller unga från att få jobb. Det är dags att banta staten!

Jag har haft lite svårt att hitta information om denna kampanj. Om någon CUF-are läser detta får de gärna höra av sig med mer info!

Hursomhelst – briljant anslag i kampanjen. Mer sånt från alla borgerliga ungdomsförbund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.