Norrköpings Unga Muslimer sprider islamism

Per Gudmundson bloggar om föreningen Norrköpings Unga Muslimer

I en kartläggning av jihadismen i Bosnien, gjord av MEMRI, ges imamen Bilal Bosnic framträdande plats. Kartläggningen visar dels hur Bilal Bosnic uppviglar mot västvärlden och otrogna, hyllar självmordsbombare och gör propaganda för talibanerna, dels uppgifter om att Bilal Bosnic är aktiv i att föra jihadister till fronten i Irak. […] 

Under 2006 höll Bilal Bosnic en rad föreläsningar i Sverige, bland annat i bådeMalmö och Göteborg

Filmer och ljudupptagningar från en mängd av hans predikningar sprids idag av Norrköpings Unga Muslimer (NUM), som är en bosniskt dominerad lokalförening i det stora rikstäckande ungdomsförbundet Sveriges Unga Muslimer (SUM). 

En annan bosnisk imam som förekommer i rapporten är som nämnts ovan Nusret Imamovic. […] Även budskapet från Nusret Imamovic sprids av NUM.

Gudmundson ställer en viktig fråg

Frågan som måste ställas är förstås hur det kan komma sig att en medlemsförening i den väletablerade ungdomsorganisationen SUM, i den breda så kallade muslimska mittfåran, kan sprida predikningar av imamer som bejakar självmordsbombningar, hyllar al-Qaida och stöttar talibanerna.

Den frågan är mycket viktig och har inte getts något svar. Det finns en stor tolerans för islamism bland Sveriges organiserade muslimer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.