Mörk framtid för Afghanistans kvinnor

Från Long war Journal: 94 more Afghan schoolgirls poisoned

Less than 24 hours after Afghan authorities reported a suspected poison attack against a high school in northern Sar-i-Pul province, a second suspected poison attack sickened 94 female students at the Sorkhak girls’ high school in Sar-i-Pul City, according to Pajhwok Afghan News

Unlike the symptoms of nausea, headaches, and fever reported in yesterday’s attack, the female students sickened at the Sorkhak girls’ high school had reportedly developed rashes and dizziness. Afghan authorities believed a “poisonous substance or gas” had been sprayed in the classrooms and sickened the students. 

Today’s attack marks the 10th suspected poison attack in northern Afghanistan since mid-April, and the latest episode this year that has sickened hundreds of students in Takhar, Khost, Bamyan, Kabul, and Nangarhar provinces. 

For more information on previous poison attacks, see LWJ report, NDS arrests senior Taliban leader and 14 others linked to school poisonings, and TM report, Afghan officials report suspected poison attack in Sar-i-Pul.

Obama och väst kommer dra tillbaka sina trupper 2014. Då ska bland annat bistånd ta över militärens roll. Utsikterna för Afghanistans kvinnor är alltså mycket dåliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.