Boktips: Berg har inga rötter

Häromveckan besökte jag HiQ:s kunskapsbar när jag var nere i Karlskrona och jobbade. Av en slump hamnade jag bredvid Manne Fagerlind som hade hållit ett föredrag om programmering. Vi började prata och det visade sig att han var författare vid sidan av sitt utvecklarjobb.

Manne har precis debuterat med sin bok “Berg har inga rötter“:

I en berättelse som kryper under huden utforskar debutanten Manne Fagerlind vad som händer med en människa som drabbas av en obotlig sjukdom. Vi möter Lasse som försöker skriva bokslut över sitt liv, men historien låter sig inte enkelt berättas. Hur ser sanningen ut, i våra egna ögon och i andras?

Om jag inte hade träffat Manne hade jag aldrig läst denna bok. Men eftersom jag blev inspirerad av vårt möte köpte jag den som e-bok och läste på min iPad. Det fungerade mycket bra. Tyvärr var dock boken så bra att jag gärna skulle vilja ha den i min bokhylla.

Boken har ett härligt språk, vilket gör den mycket kul att läsa. Manne och jag diskuterade Ian McEwan, vars språk jag gillar mycket. Mannes eget språk är inte som McEwans men det är lika attraktivt att läsa.

Rekommenderar Berg har inga rötter varmt. Den har inspirerat mig till vidare läsning, bra att blanda upp alla politiska artiklar med lite skönlitteratur!

Manne Fagerlinds blogg finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.