Frihetssmedjan om invandring

Torbjörn Jerlerup på Frihetssmedjan har skrivit intressant om invandring. I går tog han upp att det helt saknas en plan för de stora mängder somaliska flyktingar som nu är på väg till Sverige:

Nu väntas ca 30.000 somalier hit mer än vad man räknat med under de närmasta åren. Antalet anhöriginvandrare som kommer hit totalt gör att Migrationsverket förväntar sig ca 30.000-40.000 mer invandrare under detta året än man räknat med. 

Det är bra, det är jag för. MEN… utanförskapet bland somalier är stort, bostadsproblem, språkproblem, problem med analfabetism, arbetslösheten enorm (delvis pga fördomar), samt: somalier är överrepresenterade i brottsstatistiken. Det sista må vara känsligt men är inget egendomligt. Skillnader i lagar och skillnader i kulturella sedvanor skapar problem och överrepresentation. […]

Gamle Gunnar sträng brukade säga: ”att skita i byxorna och hoppas att hängslena håller”. Exakt så ser jag på regeringens och oppositionens politik just nu. 

Det måste finnas en gyllene medelväg mellan Avpixlats hat och att inte göra någonting alls. 

Jerlerup har också skrivit ett gammalt inlägg som är intressant: Erik Ullenhags myter 1: Massinvandring eller ej?

Sen 2006 har vi haft en exceptionellt stor invandring. 2006 var den 70.000 pers om man räknar bort gäststudenter och hemvändande svenskar. Folkmängden var 9 miljoner. Det är 0,78% av befolkningen. Om man tittar på åren 1960 till 2011 bör siffran mellan 0,55-0,6%. Om någon läsare vill, får ni gärna räkna ut den exakta siffran. 

Det gör att Sverige förändras radikalt. Det är denna förändring vi som är positiva till invandringen bör försvara, inte käbbla och tvista om Sverige förändras eller inte!

Det man kan och bör diskutera också är hur man skött de demokratiska besluten kring denna stora förändring av Sverige. Det har inte tagits någon egentlig debatt bland befolkningen någon gång om detta. Invandringen är ett beslut som politiker tagit över huvudet på folk, utan att involvera medborgarna i beslutsprocessen eller ens höra vad de anser. 

Det kan man säga även om man är positiv till invandringen, som jag är. Hade vi förankrat invandringen lite mer bland folk, varit lite ärligare med statistiken och involverat fler i beslutsprocessen så hade kanske läget sett annorlunda ut idag. 

Jerlerup sätter här fingret på något mycket intressant. Stämmer det som Jerlerup skriver, att invandringen innebär en radikal förändring av samhället?

De flesta svenskarna vill se invandring, men vill man se en radikal samhällsförändring. Troligen inte, och frågan är om ens de politiker som står bakom besluten vill se det. Men den svenska migrationsdebatten är obefintlig, samtidigt som migrationspolitikens effekter påverkar Sverige starkt.

 Mycket ärligt och rakryggat av Jerlerup att skriva som han gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.