Slopat identifikationskrav vid anhöriginvandring

Merit Wager bloggar om att migrationsverket nu avskaffar identifikationskravet för anhöriginvandring

I Sverige har man också tagit bort kravet på att asylsökande ska kunna styrka sin identitet och väntar därför en mycket stor ökning av anhöriginvandrare (läs mer på Migrationsverkets sajt), främst av somalier, påstått eller faktiskt från Somalia, som är undantagna försörjningskravet.  

De behöver inte heller styrka sin identitet utan man ska, via dna-prov, kontrollera om den som vill anhöriginvandra (som vi inte vet vem han/hon är) är släkt med den person som fått PUT i Sverige (som inte heller har styrkt sin identitet).

En migga skrev tidigare till Merit Wager om detta:

Tack vare att Migrationsöverdomstolen kom med ett beslut angående somalier och slopandet av kravet på styrkt identitet i fall där föräldrar söker sig till Sverige på anknytning till sina barn som kommit hit ensamma, så har Skatteverket fått order om att frigöra 10.000 (tiotusen!) personnummer […]

Jag är dock osäker på hur alla dessa människor ska komma hit, såvida man på Migrationsverket inte återgår till att göra lagvidriga undantag från passlagen och utfärdar resehandlingar till personer utan styrkt, eller ens sannolik identitet.

Det blir intressant, eftersom vem som helst då i princip kan gå in till Polisen och begära ett pass i en påhittad, påstådd identitet, åberopande somaliernas undantag. Lagar har ju den egenheten att antingen omfattas alla eller ingen. Eller?

När man läser Merit Wagers bok med vittnesmål från “miggor” blir det klart att Migrationsverket fungerar mycket dåligt. Man lever inte upp till lagens krav, eller också har man hittat undantag.

Människor behöver inte styrka sin identitet. Effekten blir en i praktiken oreglerad invandring. Vilket i sin tur skapar en grogrund för trafficking och att människor kommer till Sverige på fel grunder. Vilket i sin tur slår undan benen på asylrätten och vår lagstiftning.

Diskussionen om invandring borde inte i första hand handla om hur stor invandringen ska vara. Den borde handla om hur migrationen fungerar idag och hur våra lagar efterlevs.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.