Reepalu får grönt ljus

I dagens DN uttalar Stefan Löfven sitt fortsatta förtroende för Ilmar Reepalu. Reepalu får kritik men samtidigt Löfvens förtroende.

Ulrika Knutson skrev i Fokus om Ilmar Reepalu och citeras av SKMA:

Alla människor bär på en gåta, och Ilmar Reepalu är inget undantag. Men hans upprepade hackande på stadens judar framstår som ett verkligt mysterium. Varför? Vad tjänar han på det? 

Att den erfarne och slipade kommunpolitikern Ilmar Reepalu skulle prata strunt om judar utan avsikt tror jag inte på. I så fall borde han ha lärt sig knipa näbb för länge sedan. Nej, han vill att detta ska höras. 

Det enda jag kan tänka mig är att Ilmar Reepalu tror att hans nedsättande/okunniga ord om judar kan ge honom kredd bland A) Malmös alla sverigedemokrater med allierade, eller B) Malmös många Israelkritiska muslimer, med eller utan antisemitiska åsikter. 

Kanske tror han att han kan slå två flugor i en smäll, till låg kostnad. Den judiska församlingen i Malmö är ju inte stor. Den består bara av 700 personer.

Löfvens utspel idag innebär att Reepalus kalkylerande har lyckats – och kan mycket väl innebära fler Malmöröster för s i nästa val. Detta innebär grönt kort för fortsatta Reepalu-utspel. Och ett tyst stöd för fortsatta trakasserier av Malmös judar.

Martin Liby Alonso skrev i DN:

En S-politiker som uttryckt sig på samma sätt om någon annan grupp som trakasserats på grund av sin etnicitet hade redan fått lämna sitt uppdrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.