Attack mot israeliska folkdansare i Stockholm

Bloggaren video och film skriver om en händelse i Stockholm:

Unga män från “arabiska vårens” Benghazi (Libyen) är på Sverigebesök. Libyerna hamnar på Plattan i Stockholm där några judar dansar till folkmusik. En av Libyerna välter en stativ och rycker åt sig en israelisk flagga. “Hjälten” springer upp för trappan och försöker att elda upp flaggan men misslyckas, han svär förtvivlat på sina kamrater. En vänlig stockholmtjej kommer till räddningen och ger libyerna en tändare som funkar! “Hjälten” eldar upp flaggan på en bänk och kastar den tillbaka på folket nere på Plattan.

Här är filmen:

Händelsen omskrivs i Jerusalem Post och sätts där i samband med aktioner av vår utrikesminister: Sweden’s Israeli flag burning and its flirt with the Iran-Syria complex

Rabbi Abraham Cooper, associate dean of the Simon Wiesenthal Center, sent me a note about a Swedish man, Johan Lundell, expressing outrage that his society would react indifferently to the burning of an Israeli flag. The two men suspected of stealing the flag from a dance group and burning it are believed to be Libyan immigrants. 

“That such a hate act can be perpetrated with impunity in downtown Stockholm, with no action taken by authorities at the time or since, is an outrage and a danger to Jews,” wrote Rabbi Cooper. “Considering what happened in Norway last summer, the murders now in Toulouse, it is unacceptable to have this act go unanswered by authorities.”

Bloggaren Mina Tankar skrev tidigare om attacken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.