Antirasism som ideologiskt vapen

Drevet mot Paulina Neudin har till slut letat sig ut i traditionella medier. Det är Jonathan Leman från Expo som för någon dag sedan skrev på Expressen Kultur.

Neuding glider mellan att diskutera vissa individers förföljelse av judar till att räkna hur många nyfödda som heter Mohammed och diskutera kriminalitet bland personer med utländsk bakgrund och i det sammanhanget avfärda sociala och ekonomiska bakomliggande förklaringar. 

Det är farligt när etablerade debattörer uttrycker sig på ett sätt som närmar sig intoleranta gruppers resonemang.

Alltså, om man avfärdar “sociala och ekonomiska bakomliggande förklaringar” är ute på tunn is.

Tino Sanandaji på bloggen Super-Economi bryter ned diskussionen om Paulina Neuding: The “Mystery” of rising Antisemitism in Malmö

Let’s repeat the results found in the government survey of Antisemitism. Among Muslims adults in Sweden, 39% score high on the Antisemitism index. Among all adults in Sweden, including immigrants and natives, the number is 5%. Among native born Swedish adults, the number is 3%.

Knowing this order of magnitude disparity, it is close to a mathematical certainty that rising Muslim population share in Malmö will increase the prevalence of Antisemitism. Only strong and implausible forces in the opposite direction could prevent this, e.g. Muslims with anti-Semitic views abandon them when they arrive in Malmö and Malmö alone.

Indeed, Antisemitism has risen in Malmö as the population share from the middle east has risen. The Jewish Association themselves point to Muslim immigrants as the driving source. Occam’s Razor suggests to anyone with a minimum analytical ability that the two trends are connected. If you have this minimum level of logic, you also understand that this does not imply that all, most, or even a high percentage of Muslims commit such crimes. It’s just that the percentage is even smaller among native Swedes. […]

There are lots of admirable things about Sweden. However, it’s hard to defend a society that makes math a Thoughtcrime.

Lemans analys är precis det som Sanandaji pekar på – logiken görs till ett hatbrott. Det är förbjudet att inte acceptera  vänsterns förklaringsmodeller med sociala och ekonomiska faktorer för situationen i Malmö.

Detta resonemang är att förneka verkligheten. Och när nu Paulina Neuding tvingats löpa gatlopp – är det då inte naturligt att ge sig på de som är hennes rapportörer, judarna i Malmö? Även de menar ju att de som förföljer dem uteslutande är muslimer. Med vänsterns logik är de då nästan att jämställa med rasister.

Antirasister borde tänka ett varv till innan man ger sig till den här typen av resonemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.