TT försvarar Reepalu som attackerar judiska församlingen

Anna Ekström bloggar: TT vinklar till Reepalus fördel, Löfven beklagar att människor reagerar på Reepalus antisemitism. Ekström citerar TTs artikel där de intervjuar Ilmar Reepalu.

TT:s konsekvent antiisraeliska hållning torde vara bekant. Om inte, sök på denna och andra bloggar. 

Nu vinklar man rapporteringen om Reepalu mot de svenska judarna. “Judiskt råd till storms mot Reepalu” är rubriken på SVT:s hemsida. 

Judiska centralrådet “angriper” medan Reepalu “backat”. 

Här låtsas TT att de inte känner till Reepalus många angrepp på judarna. Deras “problem” beskrivs som enbart deras, inte Sveriges. Reepalus angrepp tonas ned. Man nämner inte liknelsen mellan antisemitism och sionism, inte heller konspirationsteorier om judisk makt

Dessutom tillåts Ilmar Reepalu leverera ytterligare en attack mot judar:

Ilmar Reepalu har sagt att han ångrar uttalandet, men säger till TT att det inte blir några fler åtgärder för att normalisera förbindelserna med judarna i Malmö och Sverige. 

-Nej, vad kan jag göra? De lyssnar ju inte. 

-De blev upprörda när jag kritiserade att Ted Ekeroth framträdde på ett möte anordnat i Malmö som handlade om en film om förintelsen som eventuellt skulle visas i Malmös skolor. 

-Vad jag gjorde var att förklara för åhörarna att han var Sverigedemokrat. Jag reagerade starkt över att han gjorde sig till tals för den judiska församlingen.

Men han vill ha svar från judiska församlingen om de tar avstånd från Sverigedemokraten Ted Ekeroth eller inte.

Detta är oerhört skrämmande på så många plan. För det första tar inte s-ledaren avstånd från Reepalus attacker. För det andra tillämpar TT sin obehagliga vinklingar på svenska förhållanden. Nu är det svenska judar istället för Israel som framställs som mäktiga och Ilmar Reepalu som en underordnad sanningssägare. För det tredje attackerar Ilmar Reepalu ytterligare Malmös judar.

Ska det här fortsätta går situationen från obehaglig till direkt skrämmande. Kommer det politiska etablissemanget låta detta fortgå?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.