Religiösa saboterar Vilks-föreläsning

Expressen skriver om hur Lars Vilks blev attackerad på en föreläsning i Karlstad:

Tumultet uppstod cirka 20 minuter in i föreläsningen “Yttrandefrihet och dess gränser”, som var arrangerad av utrikespolitiska föreningen, i universitetets aula.Äggkastningen startade då Vilks visade upp ett av sina konstverk för åhörarna.– När han visade en bild av profeten Muhammed tillsammans med HC Andersson utanför en krog med en Tuborgskylt i bakgrunden reste sig ett tiotal killar i publiken och kastade ett tiotal ägg. Då tog Vilks livvakter med sig honom ut ur lokalen, säger universitetets kommunikationschef Joachim Gustafsson.Personerna skrek även slagord mot konstnären – som dock klarade sig helt oskadd.

Vilka slagord var der som skreks? Bland annat “Allahu akbar” och inte bara en gång. På Avpixlat kan man hitta en film som visar vad som hände:  Av någon anledning väljer Expressen att inte berätta att aktionen var religiöst motiverad. Jag tycker det är en viktig del av nyheten. Vill man ha mer fullständig information om den här typen av händelser måste man idag vända sig till sajter som Avpixlat.Värmlands Folkblad skriver om att muslimska föreningar uppmanat till bojkott av föreläsningen. Inte heller Dn skriver om att aktionen var religiöst motiverad. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.