Madon: Stoppa mobbningen av Sd

Sakine Madon skriver idag på Expressen: Sluta vuxenmobba Sverigedemokrater

Ett metalband portades nyligen från ett musikarrangemang i Visby på grund av att sångaren misstänks vara sverigedemokrat. När ska vi inse att SD-åsikter inte försvinner med mobbning?  

Bandet, som heter Avenir, blev först tillfrågade att spela på “Rockskallen” och tackade ja. Plötsligt ändrade sig arrangörerna. Enligt Ulrica Fransson Ingelmark, redaktionschef på arrangören Gotlands Allehanda, beror beslutet på äventyrad säkerhet och inte på sångarens politiska åsikter. 

Det låter ädelt, men luktar efterhandskonstruktion. Gotlandspolisen har dementerat att det skulle existera en hotbild. Eventuell SD-koppling är inte offentlig, då partiets medlemsregister är hemligt. Och bandets musik har inget med politik att göra. Den kontaktperson som hörde av sig till bandet via Facebook skriver inget om säkerhet: sångarens politiska sympatier anges vara problemet. […] 

Intolerans och främlingsfientlig dynga försvinner inte av att förment toleranta personer beter sig som panikslagna åsiktsjägare.

Mycket bra att Madon uppmärksammar detta. Men det är värre än vuxenmobbning – förföljelsen av Sd:are är ett allvarligt demokratiproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.