Dags för datalagring

Henrik Alexandersson skriver:

Varken riksdagen eller regeringen verkar ha gjort så mycket i ärendet – som nu kommer tillbaka, i princip oförändrat. Efter en snabbehandling (21/3) är det tänkt att teledatalagringen skall rullas ut i Sverige redan i maj månad. 

Regeringen och sossarna tänker alltså inte invänta EU:s revidering av datalagringsdirektivet. Detta trots att man kan vara säker på att direktivet kommer att omarbetas. (Vill det sig väl skulle det rent av kunna upphävas.) 

Man stressar istället igenom ett brott mot vad Europakonventionen om mänskliga rättigheter föreskriver om privatlivets helgd och vår rätt till privat kommunikation. […] 

Om batong- och betongpartierna får som de vill – då kommer data om allasvenskars alla telefonsamtal, mobilsamtal, SMS, MMS, e-postmeddelanden, internetuppkopplingar och mobilpositioner att lagras redan inom ett par månader.

Det här är faktiskt oerhört skrämmande.

Läs mer hos SR och IDG.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.