96% av biståndet till Somalia försvinner

Fredrik Segerfeldt citerar på sin blogg en rapport från Foreign Affairs:

In Somalia, the problem is that the TFG is not up to the task. Corruption is rampant with the TFG, too: a confidential donor-supported audit showed that 96 percent of bilateral aid awarded between 2009-2010 simply disappeared. Without military protection from AMISOM, which has created a sort of ”green zone” around the presidential palace, the transition government’s hotels and offices would be overrun. The bottom line is that the TFG is, on its best day, little more than a drain down which international funds disappear.

Segerfeldt kommenterar:

Detta är en ypperlig illustration av ett av biståndets dilemman. Orsaken till att landet inte är utvecklas gör att biståndet inte kan fungera. Vilket gör tanken på ett fungerande ”utvecklingssamarbete” omöjlig. 

Fredrik Segerfeldt är en viktig kritiker av svenskt bistånd och har nyligen skrivit en bok: Biståndets dilemman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.