Uddéns tunga opinionsbildare

Johan Lundberg på Axess skriver om Cecila Uddéns äventyr på twitter:

Cecilia Uddén har i flera reportage i P1 på sistone gjort stor sak av den “enorma besvikelsen” hos palestinier på grund av Sveriges agerande i frågan om palestinskt medlemskap i UNESCO. I ett radioinslag (Ca 1:45 in i inslaget) från imorse exemplifierar hon hur denna besvikelse tar sig uttryck, genom att hänvisa till ett inlägg i hennes twitterflöde, skrivet av en viss Vinsci: “Sweden has provided an explanation of why it voted no to the UNESCO membership for Palestine. It is however too silly to even be linked to.”

Att döma av Vinscis twitterprofil, är han knappast att betrakta som palestiniernas tyngste opinionsbildare. Vinsci heter i själva verket Leonard Norrgård, är finländare samt verksam i databranschen. Tittar man däremot på palestinska medier (som här och här) tycks det palestinska engagemanget för Sveriges agerande rätt begränast. I redogörelsen för hur olika länder röstade nämns Sverige inte ens.

Men hade Uddén utgått från palestinska medier istället för från en finländare hade naturligtvis “nyheten” om den palestinska indignationen över Sveriges beteende aldrig blivit en nyhet.

Det verkar alltså som att Cecilia Uddén finns på twitter under namnet ceciliauddenm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.