Juholt förtjänar sitt öknamn

Idag finns två mycket intressanta sammanställningar över Håkan Juholts fadäser. Först kommer Expressen: Ooooops, han gjorde det igen, och igen, och igen:

NOBBADES AV FACKET

I sitt linjetal på extrakongressen när Juholt valdes bjöd han in LO, TCO och Saco för en översyn av pensionssystemet. Men facken gick snabbt ut och nobbade inviten, med motiveringen att de vill förhandla med alla partier, inte bara ett.
JUHOLTS FÖRSVAR: S-ledaren backade och sade att han varit otydligt. Han menade plötsligt bara att partiet “sträcker ut en hand till landets arbetare, akademiker och tjänstemän”. […]

TOG FEL PÅ 27 ÅR

När Reinfeldt hade frågestund i riksdagen i slutet av oktober påstod Juholt att an­talet socialbidragstagare i Sverige är det högsta på 35 år. Men Dagens Nyheter tog fram siffror från Socialstyrelsen, som visade att antalet inte varit så högt som nu på åtta år – inte 35.
JUHOLTS FÖRSVAR: Först meddelade S-ledarens pressekreterare att han var felinformerad. Lite senare på dagen kom hans stab fram till att det hela var ett missförstånd.

Och så Peter Wolodarskis söndagskrönika: 13 punkter om en olycka i svensk politik:

1. Pensionerna. På S-kongressen bjöd Håkan Juholt in de fackliga centralorganisationerna till förhandlingar om pensionerna. I sitt tal på första maj hävdade Juholt att Socialdemokraterna ”för samtal” med LO, TCO och Saco.

Fakta: I våras förnekade Sacos ordförande Anna Ekström Juholts uppgifter om ”samtal” med Socialdemokraterna. TCO:s ordförande Eva Nordmark säger samma sak till DN i dag – inte heller hennes organisation har fört några samtal med S om pensionerna.

2. Libyen. Håkan Juholt har sagt att han till skillnad från vissa ”lättviktare” hela tiden stått fast vid det ursprungliga riksdagsbeslutet. Det är regeringen som anslutit sig till Socialdemokraternas uppfattning.

Fakta: Socialdemokraterna har under Juholts ledning intagit fem–sex olika positioner i fråga om ett svenskt militärt deltagande. I våras var förvirringen stundtals total. Till och med partisekreterare Carin Jämtin (S) har under hösten medgett att ”Libyenaffären var olycklig”.

Läs båda artiklarna. Dom slår nämligen fast något som är ganska anmärkningsvärt – socialdemokraternas partiledare ljuger som en häst galopperar. Dom kallar honom Ljugholt och han gör sig förtjänt av sitt öknamn om och om igen.

Jag vill passa på att citera Viktor Barth Krons briljanta blogg:

The Viktor Report kan dock avslöja än mer braskande nyheter:

S kan sjunka till 0 procent.

Det enda som krävs är att samtliga svenskar tappar förtroendet för partiet och inte längre vill rösta på det. Uppgifterna bekräftas av vår kollega Simon, tidigare student i statsvetenskap.

– Det stämmer. Om ingen röstar på S så får partiet 0 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.