Hamilton: "Men hon vänder sig emot våld"

Jag har mailat till Eva Hamilton, ordförande för SVT, och protesterat mot utnämningen av Ana Gina.

Hej Eva!

Jag mailar till dig för att protestera mot att Ana Gina tillåts leda melodifestivalen. Hon är en briljant underhållare men också en kontroversiell politisk profil. På sin blogg hetsar hon mot Israel, och hennes agitation är delvis antisemitisk. Hennes blogg tillåter också grovt antisemitiska kommentarer.

Jag har skrivit om detta på min blogg:
http://blogg.svansbo.se/2011/11/01/kontroversiell-politisk-profil-leder-melodifestivalen/

Hoppas ni kan ompröva ert beslut att ha Ana Gina som programledare.

mvh Erik

Idag fick jag svar. Jag har sett samma ord från andra som protesterat, så jag gissar att det är en standardformulering:

Erik

SVT kan inte acceptera texter av detta slag från personer som företräder SVT. De inlägg du refererar till skrevs när Gina var 18 år, innan hon började jobba för SVT. Vi kände inte till dem. Idag har hon tagit bort dem. Gina Dirawi har på många andra ställen i sin blogg intygat sin respekt för människor med olika tro, också för den judiska religionen. Men hon vänder sig emot våld.
Vi för en dialog med Gina just nu hur hon bättre kan beskriva denna sin övertygelse.
Bästa hälsningar
Eva Hamilton

Eva Hamilton
Verkställande Direktör

Det som Eva Hamilton skriver stämmer inte. För det första ligger blogginlägget fortfarande ute. Blogginlägget med Bush som äter ur huvudet på ett spädbarn lades ut under augusti i år. Då var  Gina Dirawi programledare för The Ana Gina show på SVT Play.

Jo, Ana Gina vänder sig emot våld. Det är ju bra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.