Egyptisk reporter emotsäger TT

I helgen kunde man genom TT läsa att den israeliska bordningen av den mini-flottilj som seglade mot Gaza var “våldsam”:

Israels bordning på internationellt vatten av fartygen Saoirse och Tharir, som i fredags försökte bryta blockaden mot Gaza, var enligt aktivister våldsam.

Europapolitikern Paul Murphy och aktionsledaren Fintan Lane, som hölls kvar i Israel till på söndagen, uppgav i telefon med anhängare i Irland och i Nordirland att högtryckssprutor och vapen riktades emot aktivisterna. De hävdade också att fartyget var nära att förlisa under de israeliska soldaternas bordning.

Men nu emotsägs den bild som gavs av TT från en annan deltagare på flottiljen, den egyptiska reportern Lina Attalah  från Al Masry al Youm:

As Israeli naval vessels loomed around our boat, the Israelis made a proposition that they would send one person to inspect for weapons, and if he found nothing, they would let us pass. The proposition was met with skepticism among the activists, although some thought this could really be a way to get to Gaza. The Irish boat, which was sailing with us, staunchly refused the proposition.

As the Israeli ships closed in on us, we found the Irish boat heading into our direction and hitting our boat so aggressively that they damaged their entry point. We speculated that this could be a form of resistance to the forced Israeli boarding, but we couldn’t communicate with them to find out.

Att personerna på flottan hade politiska motiv till sitt handlande och kanske inte var helt pålitliga verkar inte ha påverkat TT. Det är inte första gången TT låter anti-israeliska aktivister bli opartiska sanningsvittnen.

Påståendet att de båda skeppen inte innehöll någon hjälpsändning emotsades inte heller i TTs artikel.

Länken kom via Elder of Ziyon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.