Döljer SvD antisemitism i Egypten?

YnetNews rapporterar från en demonstration i Kairo:

A Muslim Brotherhood rally in Cairo’s most prominent mosque Friday turned into a venomous anti-Israel protest, with attendants vowing to “one day kill all Jews.”

Some 5,000 people joined the rally, called to promote the “battle against Jerusalem’s Judaization.” The event coincided with the anniversary of the United Nations’ partition plan in 1947, which called for the establishment of a Jewish state. […]

Speakers at the event delivered impassioned, hateful speeches against Israel, slamming the “Zionist occupiers” and the “treacherous Jews.” Upon leaving the rally, worshippers were given small flags, with Egypt’s flag on one side and the Palestinian flag on the other, as well as maps of Jerusalem’s Old City detailing where “Zionists are aiming to change Jerusalem’s Muslim character.”

SvDs Bitte Hammargren rapporterar om samma demonstration:

Muslimska brödraskapet deltar officiellt inte i protesten på Tahrirtorget. Brödraskapet hoppas dra längsta strået om parlamentsvalen hålls enligt tidtabellen med en första omgång på måndag. Brödraskapet kallade till en alternativ protest som satte fokus på på al-Aqsa-moskén i Jerusalem, inte på det inhemska dramat.

Det finns två alternativ: Antingen har Bitte Hammargren inte besökt manifestation och bara återgett andrahandsuppgifter. Eller också var hon där och bestämde sig för att utelämna detaljerna om den grova antisemitismen.

Anna Ekström har också reagerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.