Det var sämre förr

Svenskt Näringsliv driver den utmärkta satsningen Så var det 1980. Syftet är som följer:

KANSKE VAR DU INTE FÖDD 1980. För din skull har vi dykt ner i Sveriges Televisions utmärkta arkiv och tagit en titt på hur Sverige såg ut då. Vi vill visa på den fantastiska utveckling som Sverige genomgått de senaste tre decennierna.

Varför har vi gjort det? Jo, för om vi ska kunna bestämma oss var vi vill gå i framtiden så måste vi veta varifrån vi kommer. För allt var verkligen inte bättre förr (även om Ebba Grön möjligen är ett undantag).

Då bestämde politiker vilken skola barn skulle gå i, vilken vårdcentral dina föräldrar hörde till och var farmor skulle få sin äldrevård. Ingen valfrihet där inte. Fredagsmys  innebar en kväll med  SVT som hade två kanaler. Om du hade tur visades någon enstaka utländsk film senare på kvällen. Människan var liten och staten stor.

Mycket har förändrats sedan dess – nu kan företagsamma människor med smarta idéer utveckla företag och bidra till valfrihet och mångfald på många områden. Sverige har blivit bättre.

Jag har kollat på filmen om Mat& dryck, och så mycket kan jag säga – det var sämre förr:

En bra blandning av humor och dokumentär i filmen tycker… Men kanske något lång. 9 min på Youtube är en evighet!

Viktig och tänkvärd kampanj av Svenskt Näringsliv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.