Corren om Ana Gina: "Pinsamt för SVT"

I dagens Corren skriver Marika Formgren om SVT och deras anställda Gina Dirawi:

SVT har pressat Dirawi att publicera ett “förklarande” blogginlägg som hon inte verkar ha skrivit själv (det är inte hennes språk). SR:s vd Mats Svegfors viftar undan problemet med att hon bara är 20 år.

Och visst – unga människor går ibland för långt i sitt politiska engagemang, och måste få chansen att komma igen när de blivit klokare. Men jag tror inte att en ung människa som hetsat mot muslimer eller homosexuella hade fått leda Melodifestivalen ett drygt år senare. Någonting med den svenska vänsterns USA- och Israelhat gör att antisemitismen som finns hos vissa unga muslimer inte tas på allvar.

Kommentarsfälten till Dirawis blogg skrämmer. Om Gina Dirawi själv är luddigt antisemitisk i vissa inlägg är många av hennes fans öppna och uttalade antisemiter: “Väljer att skriva occuperade Palestina, då israel enligt mig varken finns eller existerar”, “JÄVLA ISRAEL DESSA TYPER ÄR ONDA OCH BÖR BRÄNNAS”, “KROSSA ISRAEL”, “Död åt Israel!”, är bara några exempel från kommentarerna.

Att Gina Dirawi ska leda Melodifestivalen trots sina blogginlägg är pinsamt för SVT. Att vissa unga muslimer skriver som de gör på hennes blogg är ett problem för hela samhället.

UPPDATERING: Marika Formgren får dock kritik av Anna Ekström: Så ätt får inte public service komma undan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.