Ana Gina gör avbön, debatten rullar vidare

Ana Gina har nu skrivit ett blogginlägg där hon tar avstånd från sin liknelse mellan Israel och Hitler.

Jag vill också poängtera att om man läser allt det jag har skrivit de senaste åren så ser man en linje i att jag konsekvent är emot alla former där civila drabbas av makthavares beslut.

Det man kan säga om Ana Gina och konsekvens är framför allt att hon varit konsekvent i sitt israelhat. Visst stämmer det att hon samtidigt har sagt att hon är emot rasism osv, men samtidigt har hon hatat Israel och kollektiviserat landets medborgare.

Ett bra exempel är detta inlägg från hennes blogg: Så vet du att du är palestinier (från juni i år):

– När du kollar på Eurovision och någon ger Israel poäng blir du förbannad och säger alla svordommar som finns på arabiska.

(Det var återigen Mina Tankar som hittat inlägget ovan.)

Gina har ändrat sitt blogginlägg “israel tar efter hitler” , men adressen är kvar:
http://anagina.blogg.se/2010/may/israel-tar-efter-hitler.html

Detta är samma sak som hände när Mina Tankar först uppmärksammade Ana Gina. Det var innan hon blev utsedd till programledare för melodifestivalen, och “bara” ledde Musikhjälpen i P3 och Ana Gina show i SVT. Hon ändrade titeln men efter ett tag kom originalformuleringen tillbaka. Så Ana Gina är medveten om att hennes inlägg är kontroversiellt, men hon har ändå valt att ha kvar det.

Elias Gertz skriver på Nyheter24: Så lurade Ana Gina SVT. Han baserar sitt blogginlägg på Mina Tankars avslöjande om att Ana Gina gjort flera politiska utspel under sin tid som anställd på SR och SVT.

Anna Ekström har skrivit i Expressenm och på sin blogg. Där finns bland annat fortsättningen på Julia Romanowskas korrespondens med Mats Svegfors.

I SvD skriver Fredrik Meiton att Ana Gina inte har uttalat sig antisemitiskt och att det är fel att anklaga henne för det. Han pratar om att man bör sätta saker i dess kontext. Det är ganska lätt att göra det med Ana Gina.

Hennes kontext är den palestinska rörelsens. Där är svartmålning, överdrifter och rena lögner vanliga. Där använder man alla medel för att komma åt fienden Israel. Till exempel att politisera förintelsen och nazismen, och förringa dess betydelse.

Varför detta skulle vara en förmildrande omständighet har jag svårt att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.