Varför tror ingen palestinierna?

Evelyn Gordon på Commentary Magazine ställer en relevant fråga: How Often do Palestinians Have to Spell Out Their Goal?

If anyone still thinks the Palestinians seek a state that will live alongside Israel in peace, they should examine the map broadcast by the Palestinian Authority’s TV station the day after PA President Mahmoud Abbas formally applied for statehood at the UN.

The station, as Palestinian Media Watch notes, is directly controlled by Abbas’ office. And here is its idea of statehood: a map showing all of Israel, the West Bank and Gaza wrapped in a Palestinian flag, with a giant key stabbed through it.

The dual message of the flag and the key – both symbols of ownership – couldn’t be clearer: It’s all ours, and we intend to take it back. But lest anyone have doubts, there are also Arabic words alongside to explain: According to PMW’s translation, they read “expelled,” “resolve” and “right to return.”

Utöver detta nämner också Gordon PLOs hemsida, som jag tidigare skrivit om. Den innehåller inte bara en logga som antyder att hela Israel ska försvinna, den har också PLOs gamla stadgar som explicit kräver det. Dessutom tar hon upp Abbas Zaki, medlem av Fatahs centralkommitté som kräver att Israel ska utrotas.

Det finns fler exempel, t ex PLO-ambassadören i Brasilien som också krävde att Israel ska försvinna.

Och hon ställer en berättigad fråga – hur många gånger ska de palestinska ledarna behöva säga vad deras mål är? De är till och med öppna med att de säger en sak “offentligt” på engelska och en annan på arabiska.

På något sätt har det blivit höger och närmast rasistiskt att faktiskt lyssna på vad de palestinska ledarna säger och ta dem på allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.