Palestinska flaggor avbildar hela Israel

När man följer det faktiska händelseförloppet i mellanöstern och granskar de palestinska ledarnas handlande framstår ett mönster. Det går en rak linje från det arabiska anfallskriget mot den nyfödda judiska staten till dagens FN-ansökan om ett självständigt Palestina.

De arabiska ledarna vägrar acceptera Israels existens. När de talar om palestinsk “frigörelse” menar de inte Västbanken. De menar hela Israel.

Låt oss nu granska deras flaggor. Vi börjar med Fatah:

Fatahs logotyp
Fatahs logotyp

På Fatahs hemsida syns denna logga uppe i högra hörnet.

Så tar vi PLOs logotyp:

PLOs logotyp
PLOs logotyp

Denna logotyp anges som PLOs logotyp på hemsidan för “Permanenent Observer Mission of Palestine to the United Nations”. Det vill säga palestiniernas FN-hemsida. (Detta har uppmärksammats av Weekly Standard.)

På båda dessa loggor visas en kartbild över Israel. PLO står för Palestinian Liberation Organisation.  Syftet med organisationen är att frigöra något, och på dess logotyp avbildas ett omåde.  Fatahs logga har till och med vapen korsade över landet.

Dessa loggor används i officiella sammanhang. Är det särskilt långsökt att de pekar på att organisationerna strävar efter att Israel ska upphöra? Särskilt när deras politik faktiskt pekar på att det är deras mål?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.