Kasta sten = icke-våld

Nathan Shachar skrev för några dagar sedan om den nya icke-våldsrörelsen i Palestina. Men i direkt anslutning till denna artikel kom rapporter om stenkastning.

Stenkastning skadade bland annat en baby i ansiktet.

Baby skadad av stenkastare

Nu kommer också rapporter om att en man och hans dotter kan ha dödats av en stenkastare.

Asher Palmer, 25, and his 1-year-old son, Yonatan, were killed Friday when their car overturned on Highway 60 near Kiryat Arba. After an initial inquiry, the police denied the possibility that the accident was caused by stones that were hurled at the vehicle by Palestinians. However, evidence revealed in the police’s autopsy request suggests that the option was not ruled out completely.

According the request, filed with the Jerusalem Magistrate’s Court, investigators who arrived on the scene of the crash found a hole in the car’s windshield that appears like it could have been an entry point of a stone. A large, blood-stained stone was found in the car. An analysis showed that it was human blood that stained the stone. The steering wheel was torn, suggesting that it was hit by the rock.

Moreover, “The deceased’s face was crushed in the region of the lip, which immediately raised concerns of the possibility that the car accident could have been caused by a rock that was thrown at the vehicle,” the request read.

Detta ingår i vad Mahmoud Abbas kallar “popular resistance” och verkar vara helt accepterat som icke-våld. Men det är våld, och ska fördömas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.