Inget krav på judisk stat?

Haaretz rapporterar att Israel nu pressas att släppa kravet på att vara en judisk stat.

As well as being wrapped around the settlements freeze axel, we now seem to be wrapped around the ‘Jewish state’ axel too,” said Martin Indyk, a former U.S. assistant secretary of state for Near Eastern affairs now at the Brookings Institution think tank. […]

The Palestinians find the idea of Israel as a Jewish state equally indigestible because it appears to give up in advance any “right of return” by Palestinians who fled or were forced to leave their homes as well as to compromise Israeli Arabs.

Elder of Ziyon har gjort en poster som illustrerar freds- och kompromissviljan hos palestinierna:

Obama and Abbas - Compromise
Obama, Abbas och kompromissvilja

Palestinierna bryter mot Osloavtalet genom att gå till FN utan förhandling. Det är ett brott som borde resultera i reprimander. Men istället belönas palestinierna genom att pressen ökar på Israel. Absurt, men det är inte första gången.

I ljuset av detta tycker jag det känns oerhört viktigt att Israel har en högerregering som inte ger efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.