Inga palestinska flyktingar blir medborgare i Palestina

Från libanesiska Daily Star och en intervju med palestinska ambassadören i Libanon, Abdullah Abdullah:

The ambassador unequivocally says that Palestinian refugees would not become citizens of the sought for U.N.-recognized Palestinian state, an issue that has been much discussed. “They are Palestinians, that’s their identity,” he says. “But … they are not automatically citizens.”

This would not only apply to refugees in countries such as Lebanon, Egypt, Syria and Jordan or the other 132 countries where Abdullah says Palestinians reside. Abdullah said that “even Palestinian refugees who are living in [refugee camps] inside the [Palestinian] state, they are still refugees. They will not be considered citizens.” (min fetstil)

Så när den nya palestinska staten etableras kommer alltså alla palestinier att fortsätta vara flyktingar – t o m de som bor i flyktingläger i Palestina.

Om det var någon som trodde att en palestinsk stat innebär fred så klargör ambassadören detta:

When we have a state accepted as a member of the United Nations, this is not the end of the conflict. This is not a solution to the conflict. This is only a new framework that will change the rules of the game.

Länken kom via Elder of Ziyon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.