Imam i Rinkeby dödshotar konvertiter

Från kristna tidningen Dagen:

– Det är varje muslims skyldighet att döda dem som lämnar islam. Så lät det nyligen i Sveriges Radio, då en imam från Rinkeby fick lägga ut texten om hur man skulle agera mot somalier som konverterar till kristendomen.

Programmet med dödshotet mot konvertiter sändes av den somaliska redaktionen på Sveriges Radio och var en uppföljning på ett tidigare inslag. Det handlade om hur en grupp kristna somalier hade kommit till Rinkeby torg för att evangelisera, och de fick också berätta om det i ett radioinslag. […]

Markus Sand är pastor i Rinkeby Internationella församling och var med på torgmötet där de kristna somalierna evangeliserade.
– Ingen av dem var bosatta i Rinkeby, och jag tror att det skulle vara ganska farligt för dem, säger han.

Nima Dervish kommenterar:

1. Jag förutsätter att denna imam sätts ur tjänst med omedelbar verkan. Det är oacceptabelt att sprida hat på detta sätt, ”imam” eller civil person.
2. Hur fick imamen sin tjänst till att börja med? Vem kollade hans kvalifitikationer? Vem bestämde att han var kvalificerad och lämplig att leda församlingen i Rinkeby?
3. Vem kommer att tala med imamen och förklara för honom att i Sverige gäller religionsfrihet, oavsett hur han må tolka koranen eller någon annan skrift.
4. Varför ska det vara farligt för kristna somalier att vistas i Rinkeby? Hur tusan gick det till? Rinkeby är en förort i Stockholm, Sverige. Detta ska föreställa ett fritt land. Ska inte svensksomalier omfattas av den religionsfrihet som gäller i Sverige?
Och viktigast av allt:
4. Vad gör politikerna för att motverka denna ofrihet? Vad har de för tankar och planer?

Jag tycker man borde gå längre, självklart ska denne imam lagföras för dödshot. Vad är imamens namn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.