DN: Nej till ensidig palestinsk stat

Briljant ledare från DN om palestiniernas FN-bud: Skadlig plakatpolitik:

Byter palestinierna fot och försöker trumfa igenom sin linje med plakatpolitik i FN väntar bara problem. Hökarna i Israel får vatten på sin kvarn, palestinska extremister ges en förevändning att starta nya våldsamheter.

De går även i polemik med Ove Bring (!):

Folkrättsprofessorn Ove Bring argumenterar på fredagens DN Debatt för ett svenskt erkännande. FN-principen om folkens självbestämmanderätt gäller även palestinierna, skriver han, och eftersom Israels ockupation av Västbanken är olaglig är det bara för Sverige att säga ja. Dessvärre får verkligheten ingen plats i hans kalkyl.

Det är spännande att se verkliga politiska diskussioner om mellanöstern. Annars brukar den svenska debatten mer handla om svenskarnas förvridna uppfattning om läget i mellanöstern.

Nästa steg är att det svenska etablissemanget ska se det som är så tydligt om man följer arabisk media: Det palestinska ledarskapet är inte det minsta intresserade av fred. Deras definition av ockuperad mark inbegriper hela Israel. Tyvärr har också stora delar av det palestinska folket denna inställning.

Det är detta som är orsaken till mellanösternkonflikten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.