"Storskalig militäroperation i Gaza krävs"

Paul Widén skriver om de senaste raketattackerna mot Israel:

Två Grad-raketer avfyrades under natten till idag mot Israel av terrorister i Gaza. En slog ner utanför Kiryat Gat, medan den andra slog ner på en gata vid infarten till Ashkelon. Grad-raketerna som används av terroristerna i Gaza är industritillverkade i Iran, Kina eller Ryssland och smugglas in i Gazaremsan genom tunnlar under gränsen till Egypten. De har en räckvidd på upp till 40 kilometer och en stridsspets på 20 kilo.

I måndags avfyrade terrorister i Gaza ytterligare en raket mot södra Israel, denna gång en inhemskt producerad Kassam-raket. Den slog ner strax söder om Ashkelon intill ett beduintält, där en kvinna skadades av splitter från raketen.

Raketbeskjutningen har pågått länge, men nu har alltså en upptrappning skett.

tisdags sa den israeliska ministern för allmän säkerhet Yitzhak Aharonovitch att det krävs en storskalig militäroperation i Gaza. Uttalandet kom efter raketattacken i måndags som skadade en kvinna söder om Ashkelon. ”Skillnaden mellan en attack som orsakar lättare skador och en attack som dödar dussintals barn på ett lekis är väldigt liten,” sa Aharonovitch i en radiointervju.

Israel måste därför än en gång gå in i Gaza, som man gjorde under operation Gjutet Bly i december 2008-januari 2009, för att rensa upp i terroristträsket och förstöra de enorma raketlager som byggts upp sedan dess, menade han.

Ingen stat kan stå ut med den typ av terror som Israel måste acceptera. Det är inte hållbart i längden – Israels regering sviker sina medborgare om detta tillåts fortgå.

En ny militär operation är det enda alternativet, och något som varje demokrat borde stödja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.