Mer svenskt bistånd till palestinska myndigheten

Regeringen har nyligen gått utt med ett pressmeddelande: Sverige bidrar med 40 miljoner kronor till den palestinska myndigheten

– Den palestinska myndigheten har uppvisat stora framgångar i sitt statsbyggande arbete och jag tycker att det är viktigt att Sverige fortsätter att stödja deras arbete, säger biståndsminister Gunilla Carlsson. […]

Sverige har gett direktstöd till den palestinska myndigheten sedan 2006. Den nuvarande strategin betonar att direktstöd är nödvändigt för att palestinierna ska kunna möta sina löpande kostnader på kort och medellång sikt.

Som jag tidigare rapporterat om finns det djupt problematiska aspekter med den palestinska myndigheten. Den viktigaste är deras hatpropaganda mot Israel, som pågår dag ut och dag in. Senast skrev jag om det för några dagar sedan, när ett barnprogram hyllade martyrer. Barn hjärntvättas att älska döden, och svenska skattepengar gör det möjligt.

Utöver det ger palestinska myndigheten lön till terrorister i israeliska fängelser. Personer som mördat oskyldiga civila ges månatliga utbetalningar, och svenskt bistånd gör det möjligt.

Utöver det har Fatah som styr palestinska myndigheten nyligen ingått ett nära samarbete med Hamas, en terroristorganisation. Palestinska myndigheten motverkar pressfrihet och annat smått och gott.

Palestinska myndighetens propaganda hjärntvättar det palestinska folket att hata Israel och gör fred omöjligt. Och svenska skattemedel finansierar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.