Israel måste störta Hamas

Igår läste jag ett bra inlägg på Commentary Magazine om problemen med raketer från Gaza:

The claim “there’s no military solution to rocket fire” is patently absurd. During those same years when Gazan terrorists fired more than 7,000 missiles at Israel, not a single rocket was fired from the West Bank. So unless you believe that West Bank terrorists, unlike their Gazan counterparts, never wanted to launch rockets,  the obvious conclusion is the IDF’s continuous, proactive presence has thus far prevented West Bank terrorists from acquiring rocket-launching capabilities.

The diplomatic arguments against such a move are far more serious: The international outcry would be enormous. But continued delay will only further embolden the terrorists, further accustom the world to the idea terrorists are entitled to shoot rockets at Israel with impunity, and make war with Egypt more likely. Indeed, the Eilat attacks put the diplomatic consequences of inaction on stark display: Though Israel had precise intelligence about the attacks, itsgovernment rejected a Shin Bet security service recommendation to thwart them via a preventive strike on Gaza, fearing Egypt’s anger. In consequence, the attacks went ahead and several Egyptians were killed – outraging Egyptian public opinion far more than a strike on Gaza would have.

Gaza’s terrorist regime must be destroyed. Israel can no longer afford any other outcome.

Varje dag som går med raketer som lossas är ett slag i ansiktet mot de som lever nära Gazas gräns. Och dessa blir bara fler och fler, i takt med att Hamas raketer når längre och längre.

Att dra sig tillbaka från Gaza var ett naivt misstag. Israel har inte vunnit ett smack internationellt för detta ensidiga och storslagna steg. De Israelkritiska västländerna kritiserar idag Israel lika hårt som tidigare. Knappt någon i väst vet ens om att detta har skett.

Fatahgrupper på Västbanken skulle självklart lossa raketer och göra andra terrordåd om de kunde – men de kan inte. Samma sak måste ske i Gaza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.