Terrordådet i Norge

Nu har det gått en tid sedan terrordåden i Norge. Själv har jag hängt en hel del på Twitter, följde uppdateringarna frå Utøya i realtid. Det var skrämmande vilket hela denna historien är. Jag vill uttrycka min djupaste medkänsla med alla norrmän.

Jag vill också passa på att uttrycka min stora respekt för norska politiker och media som jag tycker har skött händelserna på ett imponerande sätt.

Nu börjar det komma fram en del om mördarens tankar, Henrik Alexandersson har en bra sammanfattning av mördarens manifest. Johan Wennström länkade på twitter till en artikel på Foreign Policy som också är intressant.

Gudmundson manar nu till självrannsakan:

I skuggan av terrordåden i Norge är det uppenbart att självkritik är nödvändig. Det må vara självklart att gärningsmannens perverterade form av nationalism är helt obesläktad med den konservativa liberalism som firas varje 17:e maj, vilket beskrivits väl av såväl Johan Wennström på Newsmill och Johan Lundberg på Axess, men detta faktum motsäger inte att vi alla måste gräva där vi står för att hitta rötterna till våldet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.